Ljubičasti luk može se iskoristiti i pripremiti na različite načine. Primjerice, može se pripremiti ukiseljeni ljubičasti luk i poslužiti na salatu, ali i kao umak. Otkrivamo recept kako napraviti ukusan umak od ljubičastog luka koji će svako glavno jelo podići na višu razinu.
Umak od ljubičastog luka sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 ljubičastog luka
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 3 žlice umaka od soje
- papar
Za pripremu umaka od ljubičastog luka najprije narežite luk na kockite i stavite dinstati dok ne porumeni. Dodajte češnjak narezan na kockice i tek kada luk i češnjak omekšaju dodajte brašno i vodu. Neka sve zajedno zakuha tek tada dodajte umak od soje i papar. Kuhajte umak od ljubičastog luka oko 10 minuta.
Umak je gotov i odmah spreman za posluživanje.