Ljubičasti luk najčešće je osnovni sastojak brojnih jela, ali jeste li probali napraviti ukiseljeni ljubičasti luk. Ovako pripremljen luk može stajati i do nekoliko tjedana u hladnjaku, a odličan je izbor za salatu. Možete ga poslužiti za nedjeljni ručak, uz roštilj, u sendviču...
Napravite sami domaći ukiseljeni ljubičasti luk i uživajte u sjajnim jelima.
Sastojci za ukiseljeni ljubičasti luk:
- glavica ljubičastog luka
- 5 dcl jabučnog octa
- 1/2 svježe habanero paprike prema želji
- malo soli
- žličica origana
Luk i papriku narežite na ploške. Stavite ih u staklenu posudu i dodajte sol, origano te prelijte s jabučnim octom.
Dobro promiješajte sve sastojke. Stavite u hladnjak na 6 sati. Nakon toga ukiseljeni ljubičasti luk je spreman za posluživanje, odličan je kao prilog ili kao salata. Čuvajte ga u hladnjaku.
Ukiseljeni ljubičasti luk možete raditi sa ili bez paprike.