Umak od indijskih oraščića brzo je gotov, na jednostavan se način priprema, a također je zdraviji u odnosu na neke druge umake. Navedeno vas jedino može natjerati što prije u kuhinju kako biste napravili umak od indijskih oraščića.
Umak od indijskih oraščića savršena je kombinacija uz neke zdrave grickalice. Također, umak od indijskih oraščića može se koristiti uz tjesteninu ili njoke, ovisno o vašim okusnim preferencijama.
Da biste napravili umak od indijskih oraščića potrebno vam je:
- 1 šalica indijskih oraščića
- 2 šalice hladne vode
- pola šalice mlake vode
- 1 žlica kvasca
- sol, papar, crvena paprika
- 1 dcl limunova soka
Umak od indijskih oraščića radi se tako da navečer indijske oraščiće namočite u hladnoj vodi te ih ostavite preko noći. Ako se toga niste sjetili, nema veze, namočite ih barem dva sata prije upotrebe te ćete jedino umak od indijskih oraščića dulje vrijeme pripremati.
Kada se indijski oraščići namoče, operite ih i ocijedite te ih stavite u blender s mlakom vodom, kvascem, začinima i limunom. Dobivenu smjesu blendajte do glatke teksture, bez grudica. Kada je gotovo, vaš umak od indijskih oraščića prebacite u zdjelicu i spreman je za posluživanje.
Ako ćete raditi topli umak od indijskih oraščića možete pripremiti na način da sitno narezani režanj češnjaka ispržite na maslinovom ulju, dodajte izblendanu smjesu, nekoliko kapi vrhnja za kuhanja i to je to.
Na koji god način da ćete umak od indijskih oraščića pripremiti, nećete pogriješiti.