Kuharica /

Umak od graška i vrhnja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od graška i vrhnja donijet će novu dimenziju okusa vašem obroku. Kako pripremiti umak od graška i vrhnja?

1.7.2023.
12:53
Pixabay
VOYO logo

Umak od graška i vrhnja je neodoljiva poslastica koja donosi svježinu i kremastu teksturu vašim jelima.

Umak od graška i vrhnja sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g smrznutog graška
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar i začini po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kako biste pripremili umak od graška i vrhnja, najprije u tavi otopite maslac i dodajte nasjeckani luk i češnjak. Dinstajte sastojke, dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.

Dodajte smrznuti grašak u tavu i kuhajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite tavu s vatre i koristite štapni mikser ili blender za usitnjavanje smjese graška, luka i češnjaka dok ne dobijete glatku teksturu.

U sljedećem koraku pripreme umaka od graška i vrhnja, vratite tavu na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Miješajte umak dok se ne zagrije i postane kremast.

Začinite umak solju, paprom i ostalim začinima po ukusu. Dodajte svježe nasjeckani peršin za dodatnu aromu i dekoraciju.

Umak od graška i vrhnja je spreman! Poslužite ga kao dodatak tjestenini, riži, pečenom mesu ili piletini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo