Kuharica /

Umak od graška i vrhnja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od graška i vrhnja donijet će novu dimenziju okusa vašem obroku. Kako pripremiti umak od graška i vrhnja?

1.7.2023.
12:53
Pixabay
VOYO logo

Umak od graška i vrhnja je neodoljiva poslastica koja donosi svježinu i kremastu teksturu vašim jelima.

Umak od graška i vrhnja sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g smrznutog graška
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar i začini po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kako biste pripremili umak od graška i vrhnja, najprije u tavi otopite maslac i dodajte nasjeckani luk i češnjak. Dinstajte sastojke, dok ne postanu mekani i lagano zlatno smeđi.

Dodajte smrznuti grašak u tavu i kuhajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite tavu s vatre i koristite štapni mikser ili blender za usitnjavanje smjese graška, luka i češnjaka dok ne dobijete glatku teksturu.

U sljedećem koraku pripreme umaka od graška i vrhnja, vratite tavu na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Miješajte umak dok se ne zagrije i postane kremast.

Začinite umak solju, paprom i ostalim začinima po ukusu. Dodajte svježe nasjeckani peršin za dodatnu aromu i dekoraciju.

Umak od graška i vrhnja je spreman! Poslužite ga kao dodatak tjestenini, riži, pečenom mesu ili piletini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo