Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan umak od gorgonzole za tjesteninu?

Image
Foto: Pixabay

Savršeno kuhana al dente penne tjestenina prelivena super brzim i kremastim umakom od gorgonzole odličan je izbor za ručak.

19.8.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Umak od gorgonzole može se koristiti na mnogo načina, poput sočnog odreska pečenog na žaru ili pečenog u gratiniranom krumpiru, ali posebno je dobar za tjesteninu. Kako napraviti ukusan umak od gorgonzole za tjesteninu?

Sastojci za umak od gorgonzole za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g tjestenine
  • 100 g gorgonzole
  • 30g maslaca
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice gustog vrhnja
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 80 ml vode za tjesteninu
  • sol i papar

Zakuhajte veliki lonac posoljene vode i kuhajte tjesteninu dok ne postane al dente. Obavezno stavite ⅓ vode za tjesteninu.

U međuvremenu, stavite mlijeko i maslac u veliku duboku tavu i zagrijavajte dok se maslac ne otopi. Nakon što se maslac otopi dodajte gorgonzolu i miješajte dok se ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vrhnje i 1 žlicu parmezana s dobrim prstohvatom papra (oko 1 žličica svježe mljevenog) i prstohvatom soli. Kuhajte umak od gorgonzole dok tjestenina ne bude gotova (oko 3 minute), a zatim dodajte ½ šalice vode za tjesteninu.

Dodajte kuhanu tjesteninu i miješajte dok se ne ujednači, poslužite s dodatnom naribanim parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo