Kuharica /

Umak od gorgonzole i šampinjona - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od gorgonzole i šampinjona idealan je za ljubitelje sira i gljiva. Kako pripremiti umak od gorgonzole i šampinjona?

4.8.2023.
14:43
Pixabay
VOYO logo

Umak od gorgonzole i šampinjona spaja intenzivan okus gorgonzole s bogatstvom šampinjona, stvarajući jedinstvenu poslasticu za vaše nepce.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g gorgonzole
  • 200 g svježih šampinjona
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kada pripremate umak od gorgonzole i šampinjona, prvo u tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac i dodajte nasjeckani češnjak.

Pripazite da vam češnjak ne izgori, zato je važno da vatra bude lagana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i puste vodu. Dodajte komadiće gorgonzole i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se sir ne otopi i umak postane kremast.

Začinite pripremljeni umak od gorgonzole i šampinjona solju i paprom po vašem vlastitom ukusu. Stoga je važno da se jelo kuša nekoliko puta tijekom procesa pripreme.

Poslužite umak od gorgonzole i šampinjona preko tjestenine, kuhane riže ili pečenog mesa. Sve zajedno posipajte svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja gotovog jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo