Umak od gorgonzole i šampinjona spaja intenzivan okus gorgonzole s bogatstvom šampinjona, stvarajući jedinstvenu poslasticu za vaše nepce.
Sastojci:
- 200 g gorgonzole
- 200 g svježih šampinjona
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Kada pripremate umak od gorgonzole i šampinjona, prvo u tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac i dodajte nasjeckani češnjak.
Pripazite da vam češnjak ne izgori, zato je važno da vatra bude lagana.
Dodajte narezane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i puste vodu. Dodajte komadiće gorgonzole i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se sir ne otopi i umak postane kremast.
Začinite pripremljeni umak od gorgonzole i šampinjona solju i paprom po vašem vlastitom ukusu. Stoga je važno da se jelo kuša nekoliko puta tijekom procesa pripreme.
Poslužite umak od gorgonzole i šampinjona preko tjestenine, kuhane riže ili pečenog mesa. Sve zajedno posipajte svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja gotovog jela.