Umak od avokada za tjesteninu iskoristite kao hranjivi obrok sredinom tjedna! Najbolje od svega, umak od avokada za tjesteninu je bez glutena, bez mliječnih proizvoda, bez ulja i veganski.
Sastojci za umak od avokada za tjesteninu:
- 300g tjestenine po izboru
- 1 mali avokado ili oko 1/2 velikog avokada
- 1 šalica listova bosiljka
- 1/2 soka i korica limuna
- češanj češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 šalice vode za tjesteninu
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i željenoj razini.
Kada cijedite tjesteninu, zadržite oko 1 šalicu vode od tjestenine sa strane.
Za pripremu umaka od avokada dodajte sve sastojke u blender i pomiješajte u glatki umak. Započnite dodavanjem samo 1/3 vode za tjesteninu, a zatim dodajte još dok ne razrijedite umak od avokada do željene gustoće.
Dajte umaku od avokada okus, povećajte začine/limun ako želite, a zatim pomiješajte s tjesteninom, opet dobro promiješajte i poslužite!