Recept i priprema /

Kako napraviti umak od avokada za tjesteninu?

Image

Kremasti umak od avokada za tjesteninu je bogat i ukusan, a sadrži samo 5 jednostavnih sastojaka i bit će na vašem stolu za 15 minuta.

18.8.2022.
12:07
VOYO logo

Umak od avokada za tjesteninu iskoristite kao hranjivi obrok sredinom tjedna! Najbolje od svega, umak od avokada za tjesteninu je bez glutena, bez mliječnih proizvoda, bez ulja i veganski.

Sastojci za umak od avokada za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300g tjestenine po izboru
  • 1 mali avokado ili oko 1/2 velikog avokada
  • 1 šalica listova bosiljka
  • 1/2 soka i korica limuna
  • češanj češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 šalice vode za tjesteninu

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i željenoj razini.

Kada cijedite tjesteninu, zadržite oko 1 šalicu vode od tjestenine sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu umaka od avokada dodajte sve sastojke u blender i pomiješajte u glatki umak. Započnite dodavanjem samo 1/3 vode za tjesteninu, a zatim dodajte još dok ne razrijedite umak od avokada do željene gustoće.

Dajte umaku od avokada okus, povećajte začine/limun ako želite, a zatim pomiješajte s tjesteninom, opet dobro promiješajte i poslužite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo