Dodatak jelima /

Umak od avokada savršen dodatak mesu

Image
Foto: Pixabay

Umak od avokada za meso savršen je spoj različitih nespojivih okusa. Donosimo vam neobičan recept za umak od avokada za meso.

24.1.2022.
9:58
Pixabay
VOYO logo

Umak od avokada za meso neobično je jelo koje se jako dobro slaže s mesom. Ako ga dobro pripremite, umak od avokada vašem će jelu dati okus kao da su ga pripremili kuhari u najboljim svjetskim kuhinjama. Umak od avokada za meso najbolje se slaže s telećim odrescima, ali nećete pogriješiti ako ga pripremiti uz npr. piletinu ili svinjetinu.

Da biste napravili umak od avokada za meso treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 teleća odreska
  • kockica maslaca
  • 300 ml vode
  • manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 avokado
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • sol, papar
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje

Umak od avokada za meso priprema se tako da za početak na maslacu prepečete začinjene teleće odreske s obje strane. Dodajte vodu i pecite ih oko 25 minuta. Maknite ih s tave, a na ostatku vode i maslaca popržite nasjeckani luk, češnjak i oguljeni i prethodno ugnječeni avokado. Podlijte s vodom i ostavite da pirja 10 minuta. Dodajte bijelo vino, nekoliko kapi maslinova ulja i vrhnje za kuhanje. Ostavite da se kuha još 5 minuta te dodajte začine. Promiješajte i nakon dvije do tri minute dodajte odreske i peršin. Ostavite da se sve zajedno poveže te umak od avokada za meso poslužite uz njoke ili tjesteninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo