Umak od avokada za meso neobično je jelo koje se jako dobro slaže s mesom. Ako ga dobro pripremite, umak od avokada vašem će jelu dati okus kao da su ga pripremili kuhari u najboljim svjetskim kuhinjama. Umak od avokada za meso najbolje se slaže s telećim odrescima, ali nećete pogriješiti ako ga pripremiti uz npr. piletinu ili svinjetinu.
Da biste napravili umak od avokada za meso treba vam:
- 3 teleća odreska
- kockica maslaca
- 300 ml vode
- manji luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 avokado
- maslinovo ulje
- peršin
- sol, papar
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
Umak od avokada za meso priprema se tako da za početak na maslacu prepečete začinjene teleće odreske s obje strane. Dodajte vodu i pecite ih oko 25 minuta. Maknite ih s tave, a na ostatku vode i maslaca popržite nasjeckani luk, češnjak i oguljeni i prethodno ugnječeni avokado. Podlijte s vodom i ostavite da pirja 10 minuta. Dodajte bijelo vino, nekoliko kapi maslinova ulja i vrhnje za kuhanje. Ostavite da se kuha još 5 minuta te dodajte začine. Promiješajte i nakon dvije do tri minute dodajte odreske i peršin. Ostavite da se sve zajedno poveže te umak od avokada za meso poslužite uz njoke ili tjesteninu.