Avokado je poznat po tome da je bogat mastima. Ali to su nezasićene masnoće, koje koje pomažu u snižavanju lošeg kolesterola, sve dok ih jedete umjereno.
Sastojci za umak od avokada za meso:
- 3 zrela avokada
- 2 žlice svježeg soka od limete
- 1 žličica tabasco
- 1 češanj češnjaka
- ½ žličice morske soli
Umak od avokada za meso priprema:
Kako biste pripremili umak od avokada za meso, avokado najprije prepolovite po dužini, izvadite koštice i ogulite ga. Stavite avokado u multipraktik sa sokom limete, tabascom, češnjakom i morskom soli. Miksajte dok ne dobijete svijetlu, elegantno blijedozelenu kremu.
Avokado umak za meso prebacite u zdjelu, pokrijte i ohladite do posluživanja. Najbolje bi bilo kada bi umak odstajao u hladnjaku barem dva do tri sata. Nemojte žuriti, jer topli umak nije toliko ukusan.
Prilikom posluživanja uz meso pokapajte s malo ulja pa pospite preko nasjeckanog vlasca.