Kuharica /

Umak od avokada za meso - recept i priprema

Image

Iako se čini kao neobična kombinacija, avokado zaista paše uz meso. Kako pripremiti umak od avokada za meso?

1.10.2022.
10:42
VOYO logo

Avokado je poznat po tome da je bogat mastima. Ali to su nezasićene masnoće, koje koje pomažu u snižavanju lošeg kolesterola, sve dok ih jedete umjereno.

Sastojci za umak od avokada za meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 zrela avokada
  • 2 žlice svježeg soka od limete
  • 1 žličica tabasco
  • 1 češanj češnjaka
  • ½ žličice morske soli

Umak od avokada za meso priprema:

Kako biste pripremili umak od avokada za meso, avokado najprije prepolovite po dužini, izvadite koštice i ogulite ga. Stavite avokado u multipraktik sa sokom limete, tabascom, češnjakom i morskom soli. Miksajte dok ne dobijete svijetlu, elegantno blijedozelenu kremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avokado umak za meso prebacite u zdjelu, pokrijte i ohladite do posluživanja. Najbolje bi bilo kada bi umak odstajao u hladnjaku barem dva do tri sata. Nemojte žuriti, jer topli umak nije toliko ukusan.

Prilikom posluživanja uz meso pokapajte s malo ulja pa pospite preko nasjeckanog vlasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo