Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Umak carbonara uz špagete - odlično glavno jelo

Želite pripremiti umak carborana? Pripremite ovaj umak carbonara uz naš recept za špagete s carbonara umakom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Umak carbonara jedan je od jednostavnijih umaka koji možete pripremiti uz špagete. Pratite recept i napravite domaći umak carbonara.

Sastojci potrebni za umak carbonara:

10 dkg pancete, sitno nasjeckane

8 dkg parmezana

4 jaja

50 dkg špageta

2 režnja češnjaka, oguljena i zgnječena

žlica maslaca po želji

sol

papar

Upute za pripremu umaka carbonara:

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju u slanoj vodi.

Dok se špageti kuhaju, pripremite umak carbonara. U velikoj tavi pirjajte nasjeckanu pancetu, češnjak i žlicom maslaca dok se masnoća ne otopi, a zatim uklonite češnjak. U maloj posudi pomiješajte jedno jaje i 3 žumanjka i svježe naribani parmezan dok se ne sjedine.

Kuhanu tjesteninu dodajte u tavu s pancetom i otprilike polovicom rezervirane vode za tjesteninu. Promiješajte da se tjestenina prekrije umakom carbonara, a zatim maknite tavu s vatre.

Ulijte smjesu od jaja i parmezana u špagete dok ih cijelo vrijeme mućkajte hvataljkama. Brzo miješajte da se jaja ne zgrušaju. I na kraju začinite prema ukusu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike