Podignite biftek na sljedeću razinu sa super receptima umaka za biftek koje ćete htjeti jesti žlicom. Pogledajte i isprobajte neke od recepata umaka za biftek koje smo pripremili za vas.
Pikantni umak
Tražite klasičan umak za biftek? Tada ne možete pogriješiti s pikantnim umakom. Klasičan je s razlogom: notu složenosti mu daje konjak, kremastu teksturu vrhnje za kuhanje, a ljutkasti okus ima od svježe mljevenog papra.
Sastojci za pikantni umak:
- ¼ čaše konjaka
- ½ čaše goveđeg temeljca
- ½ čaše vrhnja za kuhanje
- 1-2 žličice svježe mljevenog papra
- Prstohvat soli
Postupak pripreme pikantnog umaka za biftek:
U tavi u kojoj ste pripremali biftek ulijte ¼ čaše konjaka i na srednjoj vatri ostavite ga da se reducira, dok alkohol ne ispari. Zatim dodajte ½ čaše goveđeg temeljca i ½ čaše vrhnja za kuhanje. Sve zajedno miješajte i lagano dodajte svježe mljeveni papar. Cijelu smjesu lagano miješajte dok se ne zgusne prema vašoj želji, posolite prema vašem ukusu. Pikantni umak za biftek je spreman.
Umak od senfa
Volite pikantni okus senfa koji se izvrsno slaže s bogatim sokovima bifteka? Tada je ovo umak za vas. Senf je savršen pogodak, uz dodatak vrhnja za kuhanje koje daje dodatnu punoću jelu.
Sastojci za umak od senfa:
- ¼ čaše bijelog vina
- ¾ čaše vrhnja za kuhanje
- 2 žlice Dijon senfa
- Prstohvat soli
- Svježe mljeveni papar
Postupak pripreme umaka od senfa za biftek:
U tavi u kojoj ste pripremali biftek dodajte ¼ čaše bijelog vina i držite ga na srednjoj vatri dok alkohol ne ispari. Sada dodajte 2 žlice senfa i vrhnje za kuhanje i miješajte sve zajedno dok se ne zgusne po vašoj želji. Na kraju dodajte sol i papar i sve zajedno promiješajte i vaš umak od senfa je spreman.