Ukusna torta od mrkve i oraha - recept i priprema
Torta od mrkve i oraha je jedna od najpopularnijih torti za posebne prigode. Ova torta je bogata i sočna, s aromom cimeta i badema, te prekrivena glazurom od krem sira. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna torta od mrkve i oraha su:
300 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žličice cimeta
1/2 žličice soli
3 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
250 g naribane mrkve
100 g sjeckanih oraha
200 g krem sira
100 g maslaca
150 g šećera u prahu
1 žličica vanilin ekstrakta
Kada pripremate ukusnu tortu od mrkve i oraha najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj posudi, miksajte jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Postupno dodajte ulje dok se sve ne sjedini.
Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe u smjesu i miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici oko 50 minuta. Provjerite je li torta gotova tako da zabodete čačkalicu u sredinu torte, ako izađe čista, torta je gotova. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Umutite krem sir i maslac dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte šećer u prahu i vanilin ekstrakt i miješajte dok se sve ne sjedini. Kada je torta ohlađena, izvadite je iz kalupa i prelijte glazurom od krem sira. Ukusna torta od mrkve i oraha je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden