Desert / Ukusna torta od mrkve i oraha - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Ukusna torta od mrkve i oraha savršen je eksperiment. Saznajte kako se priprema ukusna torta od mrkve i oraha.

1.3.2023.
14:10
Pixabay
VOYO logo

Torta od mrkve i oraha je jedna od najpopularnijih torti za posebne prigode. Ova torta je bogata i sočna, s aromom cimeta i badema, te prekrivena glazurom od krem sira. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna torta od mrkve i oraha su:

  • 300 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice soli
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 250 g naribane mrkve
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 200 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin ekstrakta

Kada pripremate ukusnu tortu od mrkve i oraha najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj posudi, miksajte jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Postupno dodajte ulje dok se sve ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe u smjesu i miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici oko 50 minuta. Provjerite je li torta gotova tako da zabodete čačkalicu u sredinu torte, ako izađe čista, torta je gotova. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Umutite krem sir i maslac dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte šećer u prahu i vanilin ekstrakt i miješajte dok se sve ne sjedini. Kada je torta ohlađena, izvadite je iz kalupa i prelijte glazurom od krem sira. Ukusna torta od mrkve i oraha je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo