Savjeti za pripremu ukiseljenih rotkvica
Ove jednostavne ukiseljene rotkvice brzo se prave i obogatit će svaki obrok s kojim ih poslužite. Osim toga, ukiseljene rotkvice su gotove za svega nekoliko minuta. Sirove oprane rotkvice jednostavno narežete, stavite u staklenku i prelijete vrućom salamurom.
Sastojci potrebni da se pripreme ukiseljene rotkvice:
300 grama rotkvica
Pola šalice bijelog octa
1/2 šalice šećera
1/4 šalice vode
1 žličica soli
1 žličica sjemena gorušice
Pola žličice mljevenog crnog papra
1 list lovora
Pola žličice sušene mljevene crvene paprike
Rotkvice stavite u vruću, steriliziranu staklenku od 1 litre. U loncu zakuhajte ocat, šećer, vodu, sol i lovorov list. Prelijte vruću tekućinu za kiseljenje preko rotkvica i pobrinite se da tekućina prelije sve rotkvice. Ostavite staklenke da se ohlade. Ukiseljene rotkvice su već gotove i spremne za posluživanje. Ukiseljene rotkvice mogu stajati u hladnjaku do 4 mjeseca.
403 Forbidden