Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Savjeti za pripremu ukiseljenih rotkvica

Ne stignete iskoristiti sve rotkvice dok su u sezoni? Zašto ne biste pripremili ukiseljene rotkvice? Donosimo sve što trebate znati za pripremu ukiseljenih rotkvica.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ove jednostavne ukiseljene rotkvice brzo se prave i obogatit će svaki obrok s kojim ih poslužite. Osim toga, ukiseljene rotkvice su gotove za svega nekoliko minuta. Sirove oprane rotkvice jednostavno narežete, stavite u staklenku i prelijete vrućom salamurom.

Sastojci potrebni da se pripreme ukiseljene rotkvice:

300 grama rotkvica

Pola šalice bijelog octa

1/2 šalice šećera

1/4 šalice vode

1 žličica soli

1 žličica sjemena gorušice

Pola žličice mljevenog crnog papra

1 list lovora

Pola žličice sušene mljevene crvene paprike

Rotkvice stavite u vruću, steriliziranu staklenku od 1 litre. U loncu zakuhajte ocat, šećer, vodu, sol i lovorov list. Prelijte vruću tekućinu za kiseljenje preko rotkvica i pobrinite se da tekućina prelije sve rotkvice. Ostavite staklenke da se ohlade. Ukiseljene rotkvice su već gotove i spremne za posluživanje. Ukiseljene rotkvice mogu stajati u hladnjaku do 4 mjeseca.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike