Kulinarstvo /

Savjeti za pripremu ukiseljenih rotkvica

Image
Foto: Pixabay

Ne stignete iskoristiti sve rotkvice dok su u sezoni? Zašto ne biste pripremili ukiseljene rotkvice? Donosimo sve što trebate znati za pripremu ukiseljenih rotkvica.

15.7.2022.
12:02
Pixabay
VOYO logo

Ove jednostavne ukiseljene rotkvice brzo se prave i obogatit će svaki obrok s kojim ih poslužite. Osim toga, ukiseljene rotkvice su gotove za svega nekoliko minuta. Sirove oprane rotkvice jednostavno narežete, stavite u staklenku i prelijete vrućom salamurom.

Sastojci potrebni da se pripreme ukiseljene rotkvice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 grama rotkvica
  • Pola šalice bijelog octa
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/4 šalice vode
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sjemena gorušice
  • Pola žličice mljevenog crnog papra
  • 1 list lovora
  • Pola žličice sušene mljevene crvene paprike

Rotkvice stavite u vruću, steriliziranu staklenku od 1 litre. U loncu zakuhajte ocat, šećer, vodu, sol i lovorov list. Prelijte vruću tekućinu za kiseljenje preko rotkvica i pobrinite se da tekućina prelije sve rotkvice. Ostavite staklenke da se ohlade. Ukiseljene rotkvice su već gotove i spremne za posluživanje. Ukiseljene rotkvice mogu stajati u hladnjaku do 4 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo