Ove jednostavne ukiseljene rotkvice brzo se prave i obogatit će svaki obrok s kojim ih poslužite. Osim toga, ukiseljene rotkvice su gotove za svega nekoliko minuta. Sirove oprane rotkvice jednostavno narežete, stavite u staklenku i prelijete vrućom salamurom.
Sastojci potrebni da se pripreme ukiseljene rotkvice:
- 300 grama rotkvica
- Pola šalice bijelog octa
- 1/2 šalice šećera
- 1/4 šalice vode
- 1 žličica soli
- 1 žličica sjemena gorušice
- Pola žličice mljevenog crnog papra
- 1 list lovora
- Pola žličice sušene mljevene crvene paprike
Rotkvice stavite u vruću, steriliziranu staklenku od 1 litre. U loncu zakuhajte ocat, šećer, vodu, sol i lovorov list. Prelijte vruću tekućinu za kiseljenje preko rotkvica i pobrinite se da tekućina prelije sve rotkvice. Ostavite staklenke da se ohlade. Ukiseljene rotkvice su već gotove i spremne za posluživanje. Ukiseljene rotkvice mogu stajati u hladnjaku do 4 mjeseca.