Od samog početka epizode natjecatelji su se dobrano mučili s pripremom popularnog klasičnog jela. Većini je bilo teško skuhati osso bucco savršenog omjera s ukusnom pancerotti tjesteninom od cikle, unatoč tome što su pred sobom imali recept. Neki parovi su improvizirali i mijenjali zadatak, što je pomalo naljutilo žiri, a drugi su pak tvrdili da je "ono nešto crno“ u tanjuru zapravo papar, a ne izgorena namirnica.
Ovaj je put čak tri para dobilo 18 bodova, dok su Bada i Toca bili najuspješniji. "Ono što je interesantno jest da svi imate iste materijale, isto meso, isti štednjak, isti plin. No, vaše je meso beskrajno mekano, topi se. Predivno.“, hvalili su članovi žirija Badu i Tocu i njihovo jelo kojem je falio prstohvat začina da dobije tri desetke. Supružnici iz Slavonskog Broda prikupili su 26 bodova, što je bilo dovoljno da prikupe isto broj bodova kao i Silvijana i Marica. S obzirom da su oba para dijelila pretposljednje mjesto na tablici, svoje su snage odmjerili u kvizu znanja.
(FOTO: RTL)
Dok su odgovarali na gastro pitanja, Bada i Marica su pripremale domaću majonezu. Chef Tomislav Špiček odlučio je kako je Badina majoneza okusom i bojom bliža pravoj majonezi, te tako Silvijanu i Maricu poslao u kuhoboj protiv Andreja i Marijana, natjecateljskog para koji se nalazi na dnu ljestvice ukupnih bodova.
Tko će pripremiti bolji jelovnik i tako ući u finalni tjedan pete sezone kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'? doznat ćemo već danas, u četvrtak 30. studenoga u 21:40 sati na RTL-u!
Potražite još zanimljivih članaka na portalu 321kuhaj
Pročitajte još:
- Žiri pohvalio natjecatelje, ali i naglasio kako još uvijek ima mjesta za napredak
- O ukusima se ne raspravlja: jedno jelo 'posvađalo' nepca Špičeka i Mate
- Sedam zanimljivosti koje smo naučili u pet sezona omiljenog kulinarskog showa
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!