Okusi Hrvatske u Baltazaru /

U istarskim delicijama uživali glumci, biznismeni i mnogi drugi

Image
Foto: PR fotografije

Predstavljanjem istarske kuhinje kroz jela najmaštovitijeg hrvatskog kuhara Deniza Zemba, restoran Baltazar ove je subote ugostio mnoga poznata imena s hrvatske društvene scene poput glumca Tarika Filipovića, Gorana Bogdana i mnogih drugih.

7.4.2014.
14:51
PR fotografije
VOYO logo

U jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana - Baltazaru, smještenom u staroj kaptolskoj kuriji nedaleko od Katedrale, koji zbog zavidne 30 – godišnje tradicije uživa titulu vodećeg restorana u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, od prošle subote održavaju se gastronomski partyji pod dirigentskom palicom najboljih hrvatskih kuhara i vinara.

Prvi kuhar Deniz Zembo, vlasnik i chef restorana Le Mandrać u Voloskom, predstavio se u pratnji Roberta Terzola, vlasnika vinarije Terzolo iz Nove Vasi kraj Poreča. Brojnim okupljenim gurmanima Zemba je dokazao zašto ga krasi titula kulinarskog virtuoza gastronomske scene. U njegovoj kreativnosti u osmišljavanju i prezentaciji jela, koju su mnogi prepoznali, a zbog čega ga obožavaju i gastronomski kritičari, uživala su neka poznata imena hrvatske društvene scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

U delicijama koje je za ručak pripremio Deniz Zemba uživali su glumac Goran Bogdan, zvijezda komedije «Majstori» te mladi zagrebački biznismeni Jan Jerić i Mate Čuljak. Uz  hobotnicu na žaru s mladim krumpirom, divljim šparogama, pestom i limun emulzijom služila se Malvazija Terzzolo, dok se uz istarske klepe, tjesteninu punjenu boškarinom, kiselim vrhnjem, paprikom u prahu pio Teran Terzzolo. Uz desert - fudge s kremom od lješnjaka, pečenu čokoladu, slatku zemlju i sladoled od maline savršeno je pristajao muškat žuti Terzzolo.

Image
Foto: PR fotografije

U večeri, kroz koju je istarski kuhar dočarao okuse Hrvatske iz svoje perspektive, uživao je glumac Tarik Filipović sa suprugom Lejlom, koji je u Baltazar stigao iz satiričkog kazališta Kerempuh nakon odigrane predstave «Živio Harms! Čuda postoje» te Magdalena Balenović, glavna urednica Cro A Porter TV-a u pratnji dečka Alexa Clemencea, uspješnog biznismena iz Londona. Tijekom večernjih sati služio se opatijski sushi uz Rose Terzolo, plitka juha od čičoke i batate uz Malvaziju Terzolo te janjeći kotelt s roštilja uz Merlot Terzolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo