Brašno je osjetljivo kada su u pitanju uvjeti njegova skladištenja. Upravo zbog toga pravo je pitanje u čemu držati brašno, a da se ono ne pokvari ili da u njemu ne nađete male stanare - moljce. Visoka temperatura i vlažnost ne odgovaraju brašnu stoga se preporuča da, kada razmišljate u čemu držati brašno, razmišljate i gdje ćete spremnik odložiti. Idealna temperatura je između 10 i 18 stupnjeva Celzijevih, a vlažnost do 60%. U takvim se uvjetima kuhinjske bube neće stvoriti u brašnu, a brašno će duže trajati.
Stoga, u čemu držati brašno? Brašno se mora čuvati u hermetički zatvorenim spremnicima i to staklenima ili metalnima. Također, preporuča se držati brašno u hladnjaku ako možete zadovoljiti idealnu temperaturu i vlažnost.
Kada razmišljate u čemu držati brašno, morate znati da ga nikako ne smijete ostaviti u vrećici u kojoj ste ga kupili jer nju ne možete na kvalitetan način zatvoriti.