Turska grah salata odličan je dodatak svakom glavnom jelu. Bogata je sa sastojcima i može se poslužiti i kao lagano glavno jelo. Kako se priprema turska grah salata?
Turska grah salata sastojci:
- 125 ml maslinovog ulja
- 45 ml octa - balzamičnog
- 25 ml soka limete
- 15 ml senfa
- žlica mljevenog kumina
- 1/2 žličcie soli
- prstohvat papra
- 50 dkg purećih prsa bez kostiju
- 500 ml limenke crnog graha
- mala limenka kukuruza šećerca
- 1/2 crvene paprike nasjeckane
- 3 mlada luka
- 1/2 šalcie nasjeckanog korijandera
Turska grah salata priprema:
Napravite dresing od maslinovog ulja, octa, soli, limete, senfa, kumina, papričica, soli i papra. Prelijte polovicu dobivenog dresinga preko puretine. Ostavite oko sat vremena neka se marinira.
Nakon toga ispecite puretinu, oko 5 minuta sa svake strane. Pečenu puretinu narežite na trake.
U posudi pomiješajte grah, kukuruz, papriku, luk i puretinu. Prelijte s drugom polovicom dresinga i dodajte korijander.
Turska grah salata spremna je za posluživanje.