Ako nikada prije niste pripremali tuna odrezak, potrebno je znati da je najbolji način za pripremu ovog odreska kada je srednje pečen. Tuna odrezak poznat je po svojoj čvrstoj, mesnatoj teksturi i blagom do umjerenom okusu, koji se izvrsno slaže uz rižu ili zeleno povrće.
Sastojci potrebni da se pripremi tuna odrezak su:
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 4 odreska tune, debljine oko 3 cm
- 4 žlice svježeg krupno mljevenog crnog papra
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 limun, narezan na četvrtine, za posluživanje
- Sol i papar, po ukusu
Kako biste pripremili tuna odrezak kod kuće najprije u maloj zdjeli pomiješajte sol, korijander, papriku i papar. Odreske tune poslažite na tanjur i ravnomjerno pospite mješavinom začina s obje strane. Premažite tunu s obje strane krupnim crnim paprom i lagano je utisnite da prione na površinu. Stavite tavu s debelim dnom na srednje jaku vatru dok se ne zagrije. Dodajte ulje i pecite tuna odreske oko 2 minute sa svake strane ili dok ne postignete željenu teksturu. Tuna odrezak već je gotov i spreman za posluživanje. Tuna odrezak poslužite s kriškama svježeg limuna.