Ako volite tunu i nemate puno vremena za pripremu ručka, tuna iz konzerve sa tjesteninom je izbor za vas. Vrijeme pripreme je svega 20 minuta, a rezultat je izvrstan!
Sastojci potrebni za pripremu tune iz konzerve sa tjesteninom:
- 25 dkg tjestenine
- pola glavice luka
- malo češnjaka
- parmezan (prema vlastitom ukusu)
- 1 kiselo vrhnje
- 3 konzerve tune
Tuna iz konzerve sa tjesteninom priprema:
Paket tjestenine po izboru stavite kuhati u posoljenu vodu. U međuvremenu na zagrijano ulje stavite pržiti sitno nasjeckani luk pa mu zatim dodajte i češnjak. Kada su luk i češnjak dobili lijepu zlatno – žutu boju, dodajte kiselo vrhnje. Sve dobro promiješajte pa dodajte parmezana prema želji. Pričekajte da se parmezan otopi pa maknite umak sa štednjaka. Dobivenom umaku dodajte tunu, pazeći da ne ulijevate maslinovo ulje u umak. Sjedinite tunu sa umakom i možete ga dodati na kuhanu tjesteninu.
Tuna iz konzerve sa tjesteninom je spremna, dobar tek!