Kuharica /

Kratki vodič i trikovi za pravilno kuhanje riža

Image
Foto: Pixabay

Iako je kuhanje riže veoma jednostavno, postoje razni trikovi i savjeti koji će vam pomoći da vaša riža uvijek ispadne savršena.

1.10.2022.
10:55
Pixabay
VOYO logo

Prije kuhanja riže bilo bi dobro da je prvo isperete. Tako će riža biti manje ljepljiva i neće se toliko skupiti. Ukoliko ne želite da vam riža bude gusta i ljepljiva, tijekom kuhanja nemojte je miješati jer će postati škrobna.

Kod ne miješanja riže također morate pripaziti da vam ne zagori pa je bitno koristiti lonac s debljim dnom. Ako se ne želite da vam se riža slijepi također tijekom kuhanja možete dodati malo maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom završne faze kuhanja stavite kuhinjsku krpu ispod poklopca lonca u kojem se nalazi riža da upije eventualnu kondenzaciju i spriječi da postane kašasta. Prije nego u rižu dodate vode, kratko je pirjajte u loncu. Ukoliko stavljate 1 šalicu riže, bit će vam potrebne 2 šalice vode, ako stavljate 2 šalice riže, bit će potrebne 4 šalice vode.

Za svaku šalicu riže potrebna vam je dupla količina vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo