Grah u konzervi zdrava je i povoljna namirnica savršena za brze večere. Međutim, što je s mutnom, gustom tekućinom u kojoj se nalazi grah iz konzerve? Tekućina od graha iz konzerve pomaže u očuvanju graha tijekom dugog roka trajanja, ali tekućina je uglavnom škrob i sol što može utjecati na teksturu ili okus gotovog jela. Iz tog razloga treba ocijediti i ispirati grah iz konzerve.
Osim toga, ispiranje graha iz konzerve može pomoći u uklanjanju metalnog okusa koji se ponekad nalazi u konzervama. Ispiranje graha iz konzerve je jednostavan dodatni korak koji traje manje od minute, ali poboljšava okus i teksturu vašeg graha. No, kada znate treba li ispirati grah iz konzerve, potrebno je znati kako se ispire grah iz konzerve.
Kako biste isprali grah iz konzerve, najprije otvorite konzerve graha pomoću otvarača za konzerve. Pažljivo istresite grah iz konzerve u cjedilo iznad sudopera i pustite da višak tekućine potpuno iscuri. Nakon toga isperite grah hladnom vodom dok tekućina ne postane bistra. Može proći minuta dok voda ne postane bistra. Dobro protresite kako biste uklonili višak vode. Vaš grah iz konzerve je ispran i spreman za korištenje u vašem omiljenom receptu. Dobar tek!