Tortelini s umakom od mljevenog mesa ukusno je i zasitno jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo. Tortelini se mogu pripremiti s različitim umacima, donosimo vam recept za pripremu tortelina s umakom od mljevenog mesa.
Tortelini s umakom od mljevenog mesa sastojci:
- 50 dkg tortelina
- 20 dkg bešamel umaka
- 50 dkg miješanog mlijevenog mesa
- 1 dcl crnog vina
- 2 dkg koncentrata rajčice
- ljubičasti luk
- češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- pola žličice majčine dušice
- sol
- papar
Tortelini s umakom od mljevenog mesa priprema:
U slanoj vodi skuhajte torteline.
U tavi na maslinovom ulju pržite luk i češnjak. Posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mljeveno meso i uz povremeno mijeašnje neka se prži dok tekućina ne ispari.
Nakon 20 minuta dodajte sol, papar i majčinu dušicu. Nakon toga koncentrat rajčice te ulijte crno vino. Promiješajte i pirjajte oko 10 minuta.
Ulijete umak bešamel i promiješajte. Kada su tortelini gotovi procijedite ih i stavite na tanjure. Prelijte ih umakom od mesa i tortelini s umakom od mljevenog mesa su posluženi.