Desert /

Torta bez brašna savršen desert koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Recepti za torte bez brašna sve se više traže. Donosimo jednostavan, a ukusan recept kako za pripremu ukusne torte od brašna.

7.11.2022.
14:21
Pixabay
VOYO logo

Torte bez brašna mogu biti tako jednostavne za pripremu da ćete se iznenaditi. Evo kako se priprema torta bez brašna.

Sastojci za tortu bez brašna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 g maslaca, narezanog na kockice
  • 300 g crne čokolade, grubo nasjeckane
  • 1 žlica kave u prahu
  • 6 većih jaja, odvojiti bjelanjke i žumanjke
  • 100 g smeđeg šećera
  • 200g šećera
  • ekstrakt vanilije
  • 30 g kakaa u prahu

Kako se priprema ova čokoladna torta bez brašna?

Zagrijte pećnicu na 160C/140C s ventilatorom/plinom za početak pripreme torte bez brašna. Premažite maslacem kalup za tortu promjera 23 cm i obložite podlogu papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastopite maslac i čokoladu u zdjeli otpornoj na srednje visoke temperature u mikrovalnoj pećnici ili u tavi s vodom koja lagano ključa. Pomiješajte prah kave s 2 žlice vruće vode dok se ne otopi. Kavu umiješajte u čokoladu i ostavite sa strane da se malo ohladi. Slijedi ostatak pripreme čokoladne torte bez brašna.

U velikoj zdjeli mutite bjelanjke 2 minute električnom pjenjačom dok ne postanu mekani snijeg. U drugoj velikoj zdjeli miksajte oba šećera, vaniliju i žumanjke 5-8 minuta, ili dok ne postanu blijeda i pjenasta. Prosijte kakao prah u smjesu žumanjaka i lagano promiješajte da se sjedini.

Ohlađenu čokoladu umiješajte u smjesu od žumanjaka, pa nježno umiješajte u snijeg od bjelanjaka. Prebacite u lim i pecite 1 sat-1 sat 20 minuta, ili dok ražanj umetnut u sredinu torte bez brašna ne izađe čist. Ostavite da se ohladi, izvadite iz kalupa i poslužite sa svježim bobičastim voćem, ako želite. Vaša čokoladna torta bez brašna je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo