Višnje i čokolada su savršen spoj slatkog i kiselog. Pripremite tortu od višnje i čokolade i oduševit ćete se bogatstvom okusa.
Sastojci potrebni za tortu od višnje i čokolade:
- 20 dkg čokolade
- 200 ml bademovog mlijeka
- 18 dkg smeđeg šećera
- 12 dkg omekšanog maslaca
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 20 dkg brašna
- 2 žlice kakaa
- prašak za pecivo
- staklenka trešanja
Priprema torte od višnje i čokolade:
Polako otopite čokoladu nad parom u posudi. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte maslac sa šećerom i prstohvatom soli. Prvo razmutite jaja, a zatim umiješajte otopljenu čokoladu. Brašno, prašak za pecivo i kakao
pomiješajte i kratko umiješajte s bademovim mlijekom.
Pleh obložite papirom za pečenje i po njemu zagladite tijesto, preko njega rasporedite višnje i lagano preklopite. Kolač pecite na 160 stupnjeva oko 35 minuta. Probajte drvenom čačkalicom da vidite da li je kolač gotov. Bolje da ne pečete predugo, inače će torta od višnje i čokolade biti nepotrebno suha.
Ostavite da se torta od višnje i čokolade ohladi, narežite na komade i po želji pospite šećerom u prahu.