Torta od mrkve i oraha sve je što vam treba nakon obiteljskog ručka. Posebice ako vam je dosta klasičnih, čokoladnih torta i kolača, torta od mrkve i oraha pun je pogodak. Nema puno sastojaka, priprema je jednostavna, a okusom će torta od mrkve i oraha oduševiti svakoga.
Torta od mrkve i oraha sastoji se od tri djela - biskvit, krema i premaz.
Biskvit:
- 4 jaja
- 250 grama maslaca sobne temperature
- 250 grama glatkog brašna
- 200 grama ribane mrkve
- 100 grama mljevenih oraha
- 180 grama šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Krema:
- 250 grama krem sira
- 150 grama šećera u prahu
- 50 grama maslaca sobne temperature
Premaz:
- 500 ml slatkog vrhnja
- Mljeveni orasi za posipanje
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac sobne temperature otopite na laganom vatri pa ga s jajima, šećerom i vanilin šećerom izmiksajte. Dodajte naribanu mrkvu. Pomiješajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo te mljevene orahe. Kalup namastite te izlijte smjesu u papir za pečenje Stavite peći u pećnicu 55 minuta. Kad je gotovo, pustite da se kratko ohladi pa izvadite iz kalupa. Pripremite kremu tako da sve sastojke izmiksajte. Zatim izmiksajte šlag.
Ohlađeni biskvit razrežite na dva dijela te izradite tortu: biskvit – krema – biskvit – šlag i orasi.
Kada se dobro ohladi, torta od mrkve i oraha spremna je za posluživanje.