Za sve ljubitelje krumpira i jela s krumpirom torta od krumpira bit će savršen izbor. Kako napraviti tortu od krumpira? Napravite tortu od krumpira i premažite je karamel glazurom.
Sastojci za pripremu torte od krumpira:
- šalica maslaca, omekšanog
- 2 šalice šećera
- 2 jaja, sobne temperature
- 1 šalica hladnog pire krumpira (bez mlijeka i maslaca)
- žličica ekstrakta vanilije
- 2 šalice višenamjenskog brašna
- 1/2 šalice kakaa za pečenje
- žličica sode bikarbone
- šalica punomasnog mlijeka
- šalica nasjeckanih oraha
Karamel glazura za tortu od krumpira:
- 1/2 šalice maslaca, na kockice
- 2 dcl smeđeg šećera
- 1/4 šalice mlijeka
- 2 šalice bijelog šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Upute za pripremu torte od krumpira:
Miksajte maslac i šećer, te dodajte jaja. Dobro sve izmiješajte te dodajte krumpir i vaniliju. Nakon toga dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i mlijeko.
Na kraju dodajte orahe i smjesu ulijte u lim za pečenje. Pecite na 180 °C oko pola sata.
Ohladite 10 minuta prije nego što ih izvadite iz lima za pečenje.
Glazuru napravite od maslaca i smeđeg šećera. Kada smjesa postane glatka dodajte mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje. Kada se smjesa skuhala, ohladite je na sobnoj temperaturi i dodajte šećer i vaniliju. Premažite preko torte od krumpira.
Poslužite rashlađenu tortu od krumpira.