Topli finger food neka pronađe mjesto na vašem jelovniku za goste. Kako pripremiti topli finger food? Koji su recepti za topli finger food?
Pripremite recept - Hrskavu pečenu cvjetaču od kukuruza
Sastojici za topli finger food:
1 srednja cvjetača
1 skuhani krumpir, oguljeni
2 jaja
sir - gauda ili cheedar, naribajte sir
četvrtina šalice smrznutih zrna kukuruza
pola žličice soli
374 šalice brašna
1 šalica krušnih mrvica
2 žlice sezama
4 žlice uja
Priprema toplog finger fooda:
Najprije zagrijet pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i u lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Cijelu cvjetaču skuhajte na pari, oko 10-ak minuta je dovoljno jer ne smije cvjetača potpuno omekšati.
U posebnoj zdjeli zgnječite kuhani krumpir, dodajte cvjetaču i seve zajedno gnječite. Dodajte jaja u smjesu, sir, kukuruz i sol. Sve dobro izmješajte i na kraju dodajte brašno. Nastala masa će biti malo ljepljiva. Prekrijte masu prozirnom folijom i stavite na pola sata u hladnjak.
Nakon toga namočite ruke i počnite raditi kugle od mase. Svaku kuglu umiješajte u krušne mrvice sa sezamom. Stavite ih u lim za pečenje i pecite 15-ak minuta dok ne postanu zlatne. Ovaj finger food možete pripremiti odmah topli, a možete ga servirati sa umakom prema vlastitim željama. Dobar tek!