Hlađenje je bitan dio našeg modernog života u domu. Pravilno hlađenje može vam omogućiti da dobijete više od svoje tjedne trgovine, uštedite novac i smanjite otpad držeći sve vrste stvari na sigurnoj temperaturi koja sprječava rast bakterija. Saznajte kako se pohranjuje topla hrana u frižider.
Zašto stavljanje tople hrane u frižider može biti opasno?
Stavljanje velikih količina vruće hrane u hladnjak može podići temperaturu hladnjaka u opasnu zonu. To može spriječiti brzo hlađenje koje je potrebno da bi se hrana spustila ispod opasne zone što je brže moguće.
Međutim, nema štete ako manju količinu tople hrane stavite izravno u frižider kada je potrebno. Vaš hladnjak može podnijeti toplinu i brzo ohladiti hranu. Isto tako hrana nikada ne smije ostati na sobnoj temperaturi dulje od dva sata. Ako se to dogodi, budite oprezni u vezi s hranom i bacite hranu jer bi mogla biti pokvarena. Dakle topla hrana se smije staviti u frižider, ali ne smije biti velika količina hrane. Topla hrana se neće pokvariti u frižideru i produljiti ćete njezin rok trajanja.