Tlačenica je jelo koje potječe iz Slavonije, najčešće se priprema u jesen. Još u prošlosti stari Rimljani su preporučivali stavljanje krvi u meso. Danas se tlačenice jedu u cijelom svijetu? Saznajte kako se priprema ova slavonska poslastica.
Tlačenica se priprema tako da se u stroju za mljevenje mesa samelju svinjski otpaci kao što su koža, dijelovi glave, razne hrskavice. Potrebno je skuhati kilogram slanine i isjeći na sitne komadiće.
Sve zajedno pomiješati i začiniti. Ovu smjesu ćete začinite sa soli, paprom, ljutom paprikom.
Dodajte malo krvi u tu smjesu. Dodajte tek toliko da masa postane meka. Sada tom smjesom napunite debelo crijevo. Gotove tlačenice se polože u vruću vodu i treba pripaziti da ta voda ne prokuha. U vrućoj vodi tlačenice se drže oko 20 minuta.