Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept za pripremu domaće tlačenice

Jeste se ikad pitali kako se priprema tlačenica? Donosimo vam recept kako pripremiti domaću tlačenicu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tlačenica je jelo koje potječe iz Slavonije, najčešće se priprema u jesen. Još u prošlosti stari Rimljani su preporučivali stavljanje krvi u meso. Danas se tlačenice jedu u cijelom svijetu? Saznajte kako se priprema ova slavonska poslastica.

Tlačenica se priprema tako da se u stroju za mljevenje mesa samelju svinjski otpaci kao što su koža, dijelovi glave, razne hrskavice. Potrebno je skuhati kilogram slanine i isjeći na sitne komadiće.

Sve zajedno pomiješati i začiniti. Ovu smjesu ćete začinite sa soli, paprom, ljutom paprikom.

Dodajte malo krvi u tu smjesu. Dodajte tek toliko da masa postane meka. Sada tom smjesom napunite debelo crijevo. Gotove tlačenice se polože u vruću vodu i treba pripaziti da ta voda ne prokuha. U vrućoj vodi tlačenice se drže oko 20 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike