Jelo bez mesa /

Tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom

Image

Sušene rajčice i rukola poslužene sa tjesteninom daju savršeni obrok. Kako pripremiti jelo tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom?

16.8.2021.
12:39
VOYO logo

Tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom jelo je koje možete poslužiti kao glavno jelo ili predjelo. Priprema se jednostavno, a kombinacija sušenih rajčica s rukolom poslužena s tjesteninom daje savršen obrok za svaku prigodu.

Tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg mini rajčica
  • glavica luka
  • žličica šećera u prahu
  • 2 režnja češnjaka
  • 40 dkg tjestenine
  • malo parmezana
  • 0,8 dcl bijelog vina
  • 2 litre povrtne juhe
  • 7 dkg rukole
  • maslinovo ulje
  • vezica svježeg bosiljka

Tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom priprema:

Narežite mini rajčice na polovice i složite ih na dno vatrostalne posude. Pokapajte s malo ulja, šećerom u prahu i neka se peko oko sat i pola na 150 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi na ulju pržite luk i češnjak narezan na listiće. Sve posolite i nakon par minuta dodjatze tjesteninu. Lagano promiješajte, ulijte bijelo vino i povrnu juhu. Tjesteninu kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Nakon 15-ak minuta pokapajte s maslinovim uljem i začinite s paprom. Dodajte rukolu i mini rajčice.

Tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom je gotova, poslužite je s naribanim parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo