Tjestenina sa špinatom radi se od najjednostavnijih sastojaka koje sigurno već imate u svojoj kuhinji. Osim toga, vrijeme pripreme je također vrlo pristupačno - za samo 20 minuta, vaša tjestenina sa špinatom bit će spremna za jelo.
Tjestenina sa špinatom recept:
- glavica luka
- 450 g špinata
- 400 g tjestenine
- 2 žlice ulja
- malo mlijeka
- začini
Stavite kuhati tjesteninu, a za to vrijeme možete pripremiti špinat.
Luk narežite na sitno pa ga stavite pirjati na zagrijano ulje. Nakon kratkog pirjanja dodajte špinat, posolite i nastavite pirjati sve dok špinat ne omekša.
Dodajte malo mlijeka ukoliko želite dobiti kremasti umak i na samom kraju kuhanu tjesteninu. Dodajte začine koje želite, kuhajte još nekoliko minuta i poslužite!
Za dekoraciju, tjestenina sa špinatom može se posuti ribanim sirom i peršinom.