Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom jelo je koje je vrlo zasitno, jednostavno i brzo se priprema. Ovo jelo bez mesa idealno je kao glavno jelo.
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom sastojci:
- 35 dkg tjestenine
- 20 dkg shiitaki gljiva
- 1,2 dcl povrtnog temeljca
- 1,2 vrhnja za kuhanje
- mladi luk
- 0,6 dcl bijelog vina
- 6 dkg maslaca
- sol
- papar
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Na maslacu na tavi pržite posoljeni bijeli dio mladog luka i nakon dvije minute dodajte bijelo vino i pvrtnu juhu. Kuhajte na srednje jakoj vatri i kada tekužina ispari dodajte gljive koje ste prepolovili. Sve zajedno pirjajte oko minute.
Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu dodajte na tavu, dodajte zeleni dio mladog luka, začinite s paprom i soli. Prelijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte još dvije minute.
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom je gotova i možete ju poslužiti.