Jelo bez mesa /

Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom

Image

Shiitaki gljive i mladi luk kao umak za tjesteninu daju odlično jelo. Kako pripremiti jelo tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom?

16.8.2021.
12:26
VOYO logo

Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom jelo je koje je vrlo zasitno, jednostavno i brzo se priprema. Ovo jelo bez mesa idealno je kao glavno jelo.

Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 35 dkg tjestenine
  • 20 dkg shiitaki gljiva
  • 1,2 dcl povrtnog temeljca
  • 1,2 vrhnja za kuhanje
  • mladi luk
  • 0,6 dcl bijelog vina
  • 6 dkg maslaca
  • sol
  • papar

Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslacu na tavi pržite posoljeni bijeli dio mladog luka i nakon dvije minute dodajte bijelo vino i pvrtnu juhu. Kuhajte na srednje jakoj vatri i kada tekužina ispari dodajte gljive koje ste prepolovili. Sve zajedno pirjajte oko minute.

Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu dodajte na tavu, dodajte zeleni dio mladog luka, začinite s paprom i soli. Prelijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte još dvije minute.

Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom je gotova i možete ju poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo