Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način jelo je koje je vrlo zasitno, poslužite ga kao glavno jelo. Umak od vrhnja i pancete i to na mediteranski način odličan je izbor za umak za tjesteninu.
Ovo jelo priprema se jednostavno, a gotovo je za samo pola sata.
Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način sastojci:
- 40 dkg tjestenine
- 4 dcl vrhnja za kuhanje
- 4 dkg pancete
- 6 dkg maslaca
- 2 dkg umaka pesto geneovese
- češanj češnjaka
- muškatni oraščić
- mediteranska mješavina začina
- sol
- papar
Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Pržite kratko na tavi pancetu narezanu na trakice. Dodajte vrhnje za kuhanje i malo maslaca. Pržite dok se maslac ne rastopi uz miješanje.
Umiješajte parmezan i kada se sir otopi promiješajte sve zajedno i dodajte protisnuti češanj češnjaka.
Dobiveni umak prelijte preko tjestneine i ukrasite peršinom. Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način je gotova i možete ju poslužiti kao glavno jelo.