Glavno jelo /

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način

Image

Tjestenina s vrhnjem i dodatkom pancete izvrsno je glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu jela tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način.

16.8.2021.
12:57
VOYO logo

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način jelo je koje je vrlo zasitno, poslužite ga kao glavno jelo. Umak od vrhnja i pancete i to na mediteranski način odličan je izbor za umak za tjesteninu.

Ovo jelo priprema se jednostavno, a gotovo je za samo pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način sastojci:

  • 40 dkg tjestenine
  • 4 dcl vrhnja za kuhanje
  • 4 dkg pancete
  • 6 dkg maslaca
  • 2 dkg umaka pesto geneovese
  • češanj češnjaka
  • muškatni oraščić
  • mediteranska mješavina začina
  • sol
  • papar

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Pržite kratko na tavi pancetu narezanu na trakice. Dodajte vrhnje za kuhanje i malo maslaca. Pržite dok se maslac ne rastopi uz miješanje.

Umiješajte parmezan i kada se sir otopi promiješajte sve zajedno i dodajte protisnuti češanj češnjaka.

Dobiveni umak prelijte preko tjestneine i ukrasite peršinom. Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način je gotova i možete ju poslužiti kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo