Tjestenina s umakom od morskih plodova jedan je od recepata kako možete pripremiti morske plodove. Pripremite umak od morskih plodova i poslužite s tjesteninom uz pomoć našeg recepta.
Tjestenina s umakom od morskih plodova sastojci:
- 35 dkg morskih plodova
- 25 dkg tjestenine
- 30 dkg pelati rajčice
- 0,4 dcl bijelog vina
- 3 dkg zelenih maslina
- žlica kapare
- žličica povrtnog dodatja jelima
- 4 slana inćuna
- češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
Tjestenina s umakom od morskih plodova priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
U tavi na maslinovim uljem pržite protisnuti češnjak i morske plodove, dodajte bijelo vino i pirjate na laganoj vatri tri minute.
Dodajte rajčicu i masline, povrtni dodatak jelima i pirjajte oko pet minuta.
Prelijte preko tjestenine umak, dodajte kapare i inćune. Tjestenina s umakom od morskih plodova je gotova i možete je poslužite.