Kozice u kombinaciji s tjesteninom najčešće su jelo, a mogu se pripremiti na crveno ili bijelo. Donosimo recept kako napraviti tjesteninu u kombinaciji s kozicama i to na bijelo.
Tjestenina s kozicama na bijelo sastojci;
- 40 dkg tjestenine prema želji
- 30 dkg kozica
- 3 češnja češnjaka
- 65 ml bijelog vina
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 125 ml pilećeg temeljca
- 5 dkg naribanog parmezana
- malo sitno nasjeckanog peršina
- papar
- sol
Za pripremu tjestenine s kozicama na bijelo najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Zatim na maslacu dinstajte kozice oko minute sa svake strane. Kada su kozice gotove prebacite ih na tanjur i na istom maslacu dinstajte češnjak.
Dodajte vino i promiješajte. Kuhajte dok se vino ne reducira. Dodajte nakon toga vrhnje, temeljac i parmezan. Kada se parmezan rastopi kuhajte još oko minute te dodajte kozice.
Promiješajte i dodajte tjesteninu u umak. Na kraju začinite sa soli, paprom i peršinom. Promiješajte i poslužite s dodatnim parmezanom.