Tjestenina iz pećnice sa svježim kravljim sirom jelo je koje možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Ovo je jelo gotovo je za nešto više od pola sata, a priprema se vrlo jednostavno.
Tjestenina iz pećnice sa svježim kravljim sirom sastojci:
- 20 dkg slanine
- jaje
- 3 dkg parmezana
- 40 dkg tjestenine
- 30 dkg svježeg sira
- 15 g umaka pesto genovese
- parmezan
- žlica peršina
- ulje
- papar
- sol
Tjestenina iz pećnice sa svježim kravljim sirom priprema:
Skuhajte tjestninu na pola u slanoj vodi. Na ulju pržite trakice slanine.
U drugoj posudi izmiješajte jaje sa sirom i malo parmezana. Začinte s paprom i soli. Pomiješajte sa umakom pesto genovese i ulijte vrhnje za kuhanje. Sve još dobro izmiješajte.
Tjesteninu dodajte na slaninu i izmiješajte. Prelijte smjesom koju ste napravili od sira i sve premijestite u vatrostalnu posudu.
Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.