Tiramisu sa jagodama je lagani desert bez pečenja koji bi bio izvrstan za vašu sljedeću ljetnu zabavu! Možete ga poslužiti u posudi za pečenje ili u pojedinačnim čašama, a možete ga napraviti unaprijed.
Sastojci za tiramisu sa jagodama:
- 1/3 šalice džema od jagoda
- 1/4 šalice vode
- 1/2 žličice limunovog soka
- 1/2 šalice vrhnja za šlag
- šalica mascarpone sira
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 šalice narezanih jagoda
- 24 piškota
Tiramisu sa jagodama priprema:
Za tiramisu sa jagodama, u srednjoj posudi pomiješajte mascarpone sir, vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte na srednjoj i visokoj brzini 1 do 1 1/2 minute dok smjesa ne postane glatka i zgusnuta. U maloj posudi pomiješajte jagode, vodu i ocat. Miješajte vilicom dok se ne sjedini. Umočite piškote u smjesu da ih premažete.
Položite piškote u jedan sloj, na dno posude za pečenje. Polovicom smjese mascarponea rasporedite piškote i 'premažite' polovicom narezanih jagoda. Ponovite s preostalim piškotama, smjesom mascarponea i narezanim jagodama.
Pokrijte tiramisu od jagoda prozirnom folijom i ohladite najmanje 8 sati ili preko noći.