Tiramisu s jagodama osvježavajući je voćni desert. Priprema je jednostavana i brza, a rezultat je odličan voćni desert.
Sastojci za tiramisu s jagodama:
135 g želea od jagoda
piškote
400 g kompota od jagoda
410 g voćnog nadjeva od jagoda
2 jaja
85 g sitnog šećera
250 g mascarponea
125 ml vrhnja za šlag
Za početak, kod pripreme tiramisua od jagoda, napravite žele slijedeći upute na pakiranju. Kad se žele malo ohladi, jedan po jedan biskvit umačite u tekući žele, pa ih redajte na dno tepsije veličine 20 x 25 centimetara. Odozgo rasporedite voćni nadjev.
U sljedećem koraku miksajte žumanjke sa šećerom električnom pjenjačom dok smjesa ne postane blijeda i kremasta. Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag, te nastavite miješati dok ne dobijete lijepu gustu smjesu za tiramisu s jagodama.
U drugoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg pa ih umiješajte u smjesu od vrhnja. Premažite ovo na sloj voćnog nadjeva i ostavite u hladnjaku preko noći. Tiramisu s jagodama poslužite s nekoliko izmrvljenih keksa na vrhu.