Voćni desert /

Tijesto za voćnu pitu - recept i priprema

Image

Voćna pita sastoji se od kora i nadjeva od voća. Pratite recept i napravite prhko tijesto za voćnu pitu.

24.4.2023.
15:46
VOYO logo

Voćna pita odličan je izbor za desert u svako doba godine. Može se raditi sa svježim ili smrznutim voćem. Osim kreme za dobru voćnu pitu bitno je napraviti dobre prhke kore. Kako napraviti dobro tijesto za voćnu pitu?

Tijesto za voćnu pitu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg oštrog brašna
  • 12 dkg margarina
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 10 dkg šećera
  • 2 žumanjka
  • malo soli
  • malo limunove korice

Tijesto za voćnu pitu napravite od svih sastojaka. Zamijesite prhko tijesto i razvaljajte. Premjestite tijesto u lim za pečenje i pecite na 200 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta.

Tijesto je nakon 20-ak minuta gotovo i spremno za punjenje s kremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo