Domaća juha najbolja je s domaćim rezancima. Izrada rezanaca za juhu nije nimalo komplicirani ni zahtjevan posao. Bitno je imati dobar recept i malo dobre volje. Kako se radi domaće tijesto za rezance za juhu?
Tijesto za rezance za juhu:
- 2-2½ šalice brašna
- 3 jaja
- 6 žlica vode
- žličica soli
Tijesto za rezance za juhu priprema:
Stavite u posudu brašno i napravite udubinu u koju dodajte jedno jaje, malo soli i 2 žlice vode. Lagano umutite i ponovite postupak s preostala dva jaja, soli i vodom. Dodajte svo brašno i napravite rahlo tijesta.
Dodajte u tijesto brašna koliko god je potrebno dok se ne napravi tijesto koje se ne lijepi na površinu. Razvaljajte tijesto na željenu debljinu i radite rezance prema svojoj želji.
Raširite rezance na kuhinjsku krpu ili ravnu površinu koju ste malo pobrašnili i pustite da se osuše prije korištenja.