Domaći rezanci su najbolji rezanci. Za tijesto za rezance potrebno vam je tek nekoliko sastojaka.
Sastojci potrebni za tijesto za rezance su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 125 g brašna
- malo soli
- 2 jaja
Upute za pripremu tijesta za rezance:
- Pomiješajte brašno i sol u velikoj plitkoj zdjeli ili na čistoj radnoj površini. U sredini napravite udubljenje, skoro kao "zdjelu" s brašnom, u koje će stajati jaja. U njega razbijte jaja.
- Vilicom razmutite jaja , a zatim postepeno počnite ubacivati brašno u jaja. Dok mutite jaja, polako, ali sigurno će se umiješati i brašno.
- Nastavite miješati i dodavati brašna dok ne dobijete čvrsto tijesto za rezance.
- Okrenite tijesto na dobro pobrašnjenu radnu površinu. Dobro pobrašnjenim rukama mijesite tijesto , dodajući još brašna po potrebi da se ne lijepi ni za radnu površinu ni za ruke, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto i više ne bude ljepljivo. To traje otprilike 5 do 10 minuta.
- Zamotajte tijesto prozirnom folijom i ostavite na hladnom najmanje 30 minuta do preko noći.
- Ohlađeno tijesto podijelite na 2 dijela.
- Na dobro pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na željenu debljinu. Svakako rotirajte ili na neki drugi način pomičite tijesto između svakog prolaza valjkom kako se tijesto ne bi lijepilo za radnu površinu ispod. Sve pospite brašnom—uključujući i radnu površinu kada dižete tijesto—po potrebi da se tijesto ne lijepi.
- Oštrim nožem ili kotačićem za rezanje pizze izrežite rezance. Možete ih učiniti uskim ili širokim kako želite. Pazite da ih izrežete što je ravnomjernije moguće kako biste osigurali ujednačeno vrijeme kuhanja. Ako savijate tijesto za rezanje, pazite da je pobrašnjeno kako se ne bi sljepilo.
- Položite rezance na rešetku za hlađenje ili sušenje i ostavite da odstoje dok ne budu spremni za kuhanje. Ponovite valjanje i rezanje s preostalom polovicom tijesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa