Ravioli se sastoje od omota od tjestenine od jaja koji se može puniti raznim sastojcima poput mesa, ricotta sira i povrća. Ravioli su dio talijanske tradicije, posebno u sjevernoj Italiji. List vrlo tanke, gotovo prozirne tjestenine razvalja se ručno valjkom za tijesto i zatim se puni nadjevom.
Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za raviole su:
- 250 grama višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
- 3 jaja
- 2 žumanjka
- 2 žlice maslinovog ulja
Kako biste pripremili tijesto za raviole najprije pomiješajte brašno i sol u velikoj zdjeli, napravite udubinu u sredini. U maloj zdjeli umutite jaja, žumanjke i maslinovo ulje pa ulijte u udubinu u brašnu. Miješajte vilicom dok se brašno ne počne zgrudvati. Kada smjesa postane pretvrda za miješanje vilicom, upotrijebite ruke. Mijesite tijesto u zdjeli ili na lagano pobrašnjenoj dasci dok ne postane sasvim čvrsto i više se ne lijepi. Pospite s malo brašna. Pokrijte tijesto za raviole najlonom ili krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Nakon 30 minuta, drvenu dasku lagano pospite brašnom. Odrežite jednu trećinu tijesta, a ostatak držite pokriven dok radite. Tijesto lagano uvaljajte u brašno, zatim ga spljoštite u pravokutnik otprilike širine vaše ruke. Valjajte valjkom po tijestu gore-dolje, lijevo-desno. Ako se tijesto lijepi, pospite ga još brašnom. Valjaljte dok tjestenina ne bude otprilike 50 cm duga i 20 cm široka. Pospite brašnom i ostavite sa strane te ponovite s preostalim tijestom. Da biste oblikovali tijesto za raviole, izrežite svaki list tijesta na pravokutnike duljine 10 cm i širine 5 cm. Ovaj recept za tijesto za raviole je već gotov te su ravioli spremni za nadjevanje.