Tijesto za pizzu priprema se vrlo jednostavno i gotovo je za samo 10 mintua. Nakon toga ostavite ga barem pola sata da odmori i krenite s pripremom pizze.
Sastojci za tijesto za pizzu:
- 250 g brašna
- paket suhog kvasca
- 2 žličice šećera
- ¾ žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 175 ml tople vode
Tijesto za pizzu priprema:
Za tijesto za pizzu pomiješajte 125 grama brašna, kvasac, šećer i sol u velikoj zdjeli. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu te dobro promiješajte drvenom kuhačom.
Postupno dodajte još jednu šalicu brašna, miješajući dok se tijesto ne oblikuje u elastičnu kuglu i počne se odmicati od stranica zdjele. Tijesto za pizzu će i dalje biti malo ljepljivo, ali bi se i dalje trebalo slagati rukama.
Zasebnu, veliku čistu zdjelu obilno pokapajte maslinovim uljem i premažite stranice posude. Lagano pospite ruke brašnom i oblikujte tijesto za pizzu u okruglu kuglu i premjestite je u zdjelu premazanu maslinovim uljem.
Rukama razvaljajte tijesto za pizzu po unutarnjoj strani posude dok ne bude premazano maslinovim uljem, a zatim zdjelu dobro pokrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto. Prije pripremanja ostavite tijesto za pizzu da se diže barem 30 minuta ili dok se ne udvostruči.