Slasna, sirasta, ljuta i puna ugljikohidrata, ovo bi mogla biti savršena hrana. Izbjegnite uobičajene pogreške vezane uz kuhanje tijesta za lazanje i naučite kako savršeno napraviti domaće lazanje svaki put. Saznajte treba li tijesto za lazanje kuhati ili ne.
Treba li kuhati tijesto za lazanje ili ne? Najbolje je kuhati tijesto za lazanje prije same pripreme lazanje i to na ovaj način. Zakuhajte vodu. Napunite veliki lonac dobrom količinom vode. U vodu dodajte rezance za lazanje..
Prve dvije minute neprestano miješajte. Rezanci za lazanje su veliki i plosnati, lako se lijepe. Nakon što ste dodali rezance za lazanje, primijetit ćete kako voda ključa. Kada ponovno zavrije, podesite tako da voda stalno kipi. To bi trebalo pomoći u sprječavanju izlijevanja vode.
Promiješajte lonac još dva-tri puta. Sada kada voda proključa, rezanci za lazanje trebaju ostati razmaknuti. Nakon toga ocijedite tijesto za lazanje koje treba kuhati prije upotrebe i koristite dalje u svome receptu.