Dizana tijesta / Kako se radi tijesto za domaći kruh?

Image
Foto: Pixabay

Dosta vam je kupovnih i trebate domaći recept za tijesto za kruh? Na pravom ste mjestu jer donosimo domaće tijesto za kruh.

1.1.2023.
16:11
Pixabay
VOYO logo

Mnogi ne pripremaju domaći kruh jer smatraju da je komplicirano. No, to nije istina jer se tijesto za kruh lako priprema. Osim toga, zdravije je od kupovnih pekarskih proizvoda. Stoga, okušajte se i vi te pripremite tijesto za kruh.

Za tijesto za kruh trebate:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama glatkog brašna ili kombinacija glatkog i integralnog brašna
  • vrećica suhog kvasca ili kocka svježeg kvasca
  • žličica soli
  • 500 ml tople vode
  • žličica šećera
  • 2 žlice maslinova ulja

Umiješajte 400 grama brašna i ostale sastojke osim vode. Zamijesite tijesto za kruh tako što postepeno dodajete vodu i stvarate glatku smjesu. Dodajte ostatak brašna i još vode ako je potrebno. Izvadite tijesto za kruh iz posude na pobrašnjenu površinu te lagano mijesite od ispod prema gore. Tijesto za kruh je gotovo kada ste dobili glatku, kompaktnu i okruglu smjesu. Vratite u posudu, pobrašnite i ostavite da se tijesto diže. Kad se tijesto digne, izvadite ga te formirajte prema posudi za pečenje. Oblikujte ga i ukrasite prema želji.

Pecite tijesto za kruh otprilike 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaše tijesto za kruh nakon isteka vremena dat će savršeni kruh na vaš stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo