Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Kako se radi tijesto za domaći kruh?

Dosta vam je kupovnih i trebate domaći recept za tijesto za kruh? Na pravom ste mjestu jer donosimo domaće tijesto za kruh.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mnogi ne pripremaju domaći kruh jer smatraju da je komplicirano. No, to nije istina jer se tijesto za kruh lako priprema. Osim toga, zdravije je od kupovnih pekarskih proizvoda. Stoga, okušajte se i vi te pripremite tijesto za kruh.

Za tijesto za kruh trebate:

500 grama glatkog brašna ili kombinacija glatkog i integralnog brašna

vrećica suhog kvasca ili kocka svježeg kvasca

žličica soli

500 ml tople vode

žličica šećera

2 žlice maslinova ulja

Umiješajte 400 grama brašna i ostale sastojke osim vode. Zamijesite tijesto za kruh tako što postepeno dodajete vodu i stvarate glatku smjesu. Dodajte ostatak brašna i još vode ako je potrebno. Izvadite tijesto za kruh iz posude na pobrašnjenu površinu te lagano mijesite od ispod prema gore. Tijesto za kruh je gotovo kada ste dobili glatku, kompaktnu i okruglu smjesu. Vratite u posudu, pobrašnite i ostavite da se tijesto diže. Kad se tijesto digne, izvadite ga te formirajte prema posudi za pečenje. Oblikujte ga i ukrasite prema želji.

Pecite tijesto za kruh otprilike 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa.

Vaše tijesto za kruh nakon isteka vremena dat će savršeni kruh na vaš stol.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike