Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Tijesto sa svježim sirom - recept i priprema

Jeste li ikada pripremali tijesto sa sirom? Ovo tijesto sa svježim sirom možete poslužiti kao snack ili obrok za obitelj.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Najbolja stvar u vezi ovog tijesta sa svježim sirom je što je svestran i što se može kombinirati s mnogim okusima. Saznajte kako se priprema tijesto sa sirom.

Tijesto sa svježim sirom sastojci:

prašak za pecivo

2 dcl jogurta

žličica meda

vrećica kvasca

1/2 kg brašna

1 dcl mlijeka

1 jaje

prstohvat soli po ukusu

prstohvat šećera

Tijesto sa svježim sirom - nadjev:

2 l umaka od rajčice

2 male žlice origana

200 g naribanog mozzarella sira

20 dkg sira

20 dkg šunke

8 šampinjona narezanih na ploške

masline

svježi bosiljak

maslinovo ulje

2 češnja češnjaka

Kako se priprema tijesto sa svježim sirom?

Zagrijte pećnicu na 250 C. U zdjelici pomiješajte 1 dl mlijeka s kvascem u prahu te prstohvatom šećera i malom žličicom meda. Ostavite 10 minuta da djeluje.

U veću zdjelu stavite pola kg brašna i dodajte 1 prašak za pecivo u sredinu, jaje, jogurt i prstohvat soli. Prstima napravite rupu u sredini smjese i dodajte smjesu iz 1. koraka.

Sve sastojke za tijesto prvo umijesite žlicom ili vilicom, a zatim čistim rukama i rukama oblikujte u tijesto. Držite brašno pri ruci i dodajte ga po potrebi jer bi tijesto moglo biti ljepljivo na početku.

Na čistu površinu stola stavite malo brašna i rastanjite ga valjkom za tijesto i oblikujte u krug. Narežite usitnjenu mješavinu sira oko rubova i omotajte kutove tijesta oko preše za sir prstima da zatvorite rubove.

U zdjelu pomiješajte umak od rajčice s origanom, paprom i soli i premažite ga sredinom pizze sve do rubova. Po umaku od rajčice ravnomjerno rasporedite sir, dodajte šunku, gljive, masline i bosiljak.

Pomiješajte maslinovo ulje sa nasjeckanim češnjakom i premažite kistom po kutovima/rubovima. Stavite u pećnicu oko 15 minuta na 250 C. Tijesto sa svježim sirom je gotovo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike