Najbolja stvar u vezi ovog tijesta sa svježim sirom je što je svestran i što se može kombinirati s mnogim okusima. Saznajte kako se priprema tijesto sa sirom.
Tijesto sa svježim sirom sastojci:
- prašak za pecivo
- 2 dcl jogurta
- žličica meda
- vrećica kvasca
- 1/2 kg brašna
- 1 dcl mlijeka
- 1 jaje
- prstohvat soli po ukusu
- prstohvat šećera
Tijesto sa svježim sirom - nadjev:
- 2 l umaka od rajčice
- 2 male žlice origana
- 200 g naribanog mozzarella sira
- 20 dkg sira
- 20 dkg šunke
- 8 šampinjona narezanih na ploške
- masline
- svježi bosiljak
- maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka
Kako se priprema tijesto sa svježim sirom?
Zagrijte pećnicu na 250 C. U zdjelici pomiješajte 1 dl mlijeka s kvascem u prahu te prstohvatom šećera i malom žličicom meda. Ostavite 10 minuta da djeluje.
U veću zdjelu stavite pola kg brašna i dodajte 1 prašak za pecivo u sredinu, jaje, jogurt i prstohvat soli. Prstima napravite rupu u sredini smjese i dodajte smjesu iz 1. koraka.
Sve sastojke za tijesto prvo umijesite žlicom ili vilicom, a zatim čistim rukama i rukama oblikujte u tijesto. Držite brašno pri ruci i dodajte ga po potrebi jer bi tijesto moglo biti ljepljivo na početku.
Na čistu površinu stola stavite malo brašna i rastanjite ga valjkom za tijesto i oblikujte u krug. Narežite usitnjenu mješavinu sira oko rubova i omotajte kutove tijesta oko preše za sir prstima da zatvorite rubove.
U zdjelu pomiješajte umak od rajčice s origanom, paprom i soli i premažite ga sredinom pizze sve do rubova. Po umaku od rajčice ravnomjerno rasporedite sir, dodajte šunku, gljive, masline i bosiljak.
Pomiješajte maslinovo ulje sa nasjeckanim češnjakom i premažite kistom po kutovima/rubovima. Stavite u pećnicu oko 15 minuta na 250 C. Tijesto sa svježim sirom je gotovo.