Recept i priprema /

Kako napraviti tijesto od krumpira?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li problali tijesto od krumpira? Ako niste vrijeme je da napravite domaće tijesto od krumpira.

15.7.2022.
14:17
Pixabay
VOYO logo

Od tijesta od krumpira možete napraviti odličan kruh, kiflice, njoke ili knedle. Tijesto od krumpira možete koristiti i u slanim i u slatkim varijantama.

Kad birate krumpir za tijesto od krumpira, birajte malo stariji krumpir koji sadrži više škroba. Kod samog kuhanja krumpira najjednostavnije je da ga kuhate u kori, te kada omekša ogulite ga i pustite da se ohladi i tada krenite s procesom izrade. Prvo od krumpira napravite pire krumpir i zatim ga dodajte u tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za tijesto od krumpira su:

  • paket suhog kvasca
  • 1 i pol šalica tople vode
  • malo šećera
  • 80 g maslaca
  • 2 jaja
  • šalica toplog pire krumpira
  • 875 g brašna

Upute za pripremu tijesta od krumpira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Otopite kvasac u toploj vodi. Umiješajte šećer, sol, margarin, jaja, krumpir i 4 šalice brašna. Mutite dok ne postane glatko. Umiješajte dovoljno preostalog brašna da tijesto bude lako za rukovanje.
  2. Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu; mijesite dok ne postane glatko i elastično, oko 5 minuta. Stavite u podmazanu posudu; okrenuti namazanu stranu prema gore. Čvrsto poklopite posudu; stavite u hladnjak najmanje 8 sati ili dok ne budete spremni za upotrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo