Od tijesta od krumpira možete napraviti odličan kruh, kiflice, njoke ili knedle. Tijesto od krumpira možete koristiti i u slanim i u slatkim varijantama.
Kad birate krumpir za tijesto od krumpira, birajte malo stariji krumpir koji sadrži više škroba. Kod samog kuhanja krumpira najjednostavnije je da ga kuhate u kori, te kada omekša ogulite ga i pustite da se ohladi i tada krenite s procesom izrade. Prvo od krumpira napravite pire krumpir i zatim ga dodajte u tijesto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci potrebni za tijesto od krumpira su:
- paket suhog kvasca
- 1 i pol šalica tople vode
- malo šećera
- 80 g maslaca
- 2 jaja
- šalica toplog pire krumpira
- 875 g brašna
Upute za pripremu tijesta od krumpira:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Otopite kvasac u toploj vodi. Umiješajte šećer, sol, margarin, jaja, krumpir i 4 šalice brašna. Mutite dok ne postane glatko. Umiješajte dovoljno preostalog brašna da tijesto bude lako za rukovanje.
- Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu; mijesite dok ne postane glatko i elastično, oko 5 minuta. Stavite u podmazanu posudu; okrenuti namazanu stranu prema gore. Čvrsto poklopite posudu; stavite u hladnjak najmanje 8 sati ili dok ne budete spremni za upotrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa