Recept i priprema /

Kako napraviti tijesto od krumpira?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li problali tijesto od krumpira? Ako niste vrijeme je da napravite domaće tijesto od krumpira.

15.7.2022.
14:17
Pixabay
VOYO logo

Od tijesta od krumpira možete napraviti odličan kruh, kiflice, njoke ili knedle. Tijesto od krumpira možete koristiti i u slanim i u slatkim varijantama.

Kad birate krumpir za tijesto od krumpira, birajte malo stariji krumpir koji sadrži više škroba. Kod samog kuhanja krumpira najjednostavnije je da ga kuhate u kori, te kada omekša ogulite ga i pustite da se ohladi i tada krenite s procesom izrade. Prvo od krumpira napravite pire krumpir i zatim ga dodajte u tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za tijesto od krumpira su:

  • paket suhog kvasca
  • 1 i pol šalica tople vode
  • malo šećera
  • 80 g maslaca
  • 2 jaja
  • šalica toplog pire krumpira
  • 875 g brašna

Upute za pripremu tijesta od krumpira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Otopite kvasac u toploj vodi. Umiješajte šećer, sol, margarin, jaja, krumpir i 4 šalice brašna. Mutite dok ne postane glatko. Umiješajte dovoljno preostalog brašna da tijesto bude lako za rukovanje.
  2. Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu; mijesite dok ne postane glatko i elastično, oko 5 minuta. Stavite u podmazanu posudu; okrenuti namazanu stranu prema gore. Čvrsto poklopite posudu; stavite u hladnjak najmanje 8 sati ili dok ne budete spremni za upotrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo