Ključ odlična recept za tempuru je tijesto koje mora biti hrskavo. Sastojci potrebni za tijesto su brašno, jaja i ledena voda. Tempuru možete napraviti zapravo s bilo čime, plodovima mora, gljivama ili povrćem.
Donosimo vam recept za pripremu tempure od kozica.
Sastojci potrebni za tempuru od kozica:
- 10 kozica
- kukuruzni škrob
- 3 šalice biljnog ulja
Sastojci potrebni za tijesto:
1 jaje
3/4 čaše ledene vode
1 šalica brašna
Upute za recept za tempuru:
Osušite škampe kako biste u potpunosti uklonili vlagu s površine.
U woku ili loncu srednje veličine zagrijte 3 cm ulja na 170-180 stupnjeva Celzijusa i održavajte temperaturu ulja cijelo vrijeme. Temperaturu možete provjeriti štapićima za jelo ili termometrom. Umočite vrhove svojih štapića u ulje. Kada primijetite da se oko štapića stvaraju mali mjehurići, ulje je spremno za duboko prženje.
Dok se ulje zagrijava, pripremite tijesto za tempuru.
Prosijte brašno u zdjelu, dodajte jaje i ledenu vodu i snažno umutite. Nastavu pjenu maknite s površine.
Smjesu od jaja polako ulijevajte u brašno. Miješajte tijesto, ali nemojte previše miješati; u redu je ostaviti neke grudice u tijestu. Tijesto uvijek držite na hladnom (ako je potrebno, čuvajte ga u hladnjaku). Napravite tijesto neposredno prije dubokog prženja kako biste izbjegli aktiviranje pšeničnog glutena u brašnu.
Pospite kukuruzni škrob preko škampa. To će pomoći da se tijesto za tempuru prilijepi uz škampe.
Sada je vrijeme da škampe premažete smjesom za tijesto i dodate ih u vruće ulje. Dodajte nekoliko komada škampa u zdjelu za tijesto. Podignite jedan komad za rep, pustite da višak curi sekundu-dvije i vrlo nježno ga stavite u vruće ulje. Nastavite mutiti i dodavati jedan po komad.
Pržite škampe do zlatno smeđe boje, oko 2 minute.