Tempura recept / Tempura od kozica odličan ručak

Image
Foto: Pixabay

Kod pripreme temoure bitna je svježina i tehnika. Iako pravljenje tempure zahtjeva praksu, pratite li recept nećete pogriješiti.

4.3.2022.
16:38
Pixabay
VOYO logo

Ključ odlična recept za tempuru je tijesto koje mora biti hrskavo. Sastojci potrebni za tijesto su brašno, jaja i ledena voda. Tempuru možete napraviti zapravo s bilo čime, plodovima mora, gljivama ili povrćem.

Donosimo vam recept za pripremu tempure od kozica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za tempuru od kozica:

  • 10 kozica
  • kukuruzni škrob
  • 3 šalice biljnog ulja

Sastojci potrebni za tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 jaje
3/4 čaše ledene vode
1 šalica brašna

Upute za recept za tempuru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osušite škampe kako biste u potpunosti uklonili vlagu s površine.

U woku ili loncu srednje veličine zagrijte 3 cm ulja na 170-180 stupnjeva Celzijusa i održavajte temperaturu ulja cijelo vrijeme. Temperaturu možete provjeriti štapićima za jelo ili termometrom. Umočite vrhove svojih štapića u ulje. Kada primijetite da se oko štapića stvaraju mali mjehurići, ulje je spremno za duboko prženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se ulje zagrijava, pripremite tijesto za tempuru.

Prosijte brašno u zdjelu, dodajte jaje i ledenu vodu i snažno umutite. Nastavu pjenu maknite s površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu od jaja polako ulijevajte u brašno. Miješajte tijesto, ali nemojte previše miješati; u redu je ostaviti neke grudice u tijestu. Tijesto uvijek držite na hladnom (ako je potrebno, čuvajte ga u hladnjaku). Napravite tijesto neposredno prije dubokog prženja kako biste izbjegli aktiviranje pšeničnog glutena u brašnu.

Pospite kukuruzni škrob preko škampa. To će pomoći da se tijesto za tempuru prilijepi uz škampe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je vrijeme da škampe premažete smjesom za tijesto i dodate ih u vruće ulje. Dodajte nekoliko komada škampa u zdjelu za tijesto. Podignite jedan komad za rep, pustite da višak curi sekundu-dvije i vrlo nježno ga stavite u vruće ulje. Nastavite mutiti i dodavati jedan po komad.

Pržite škampe do zlatno smeđe boje, oko 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo