Recept i priprema /

Kako napraviti dobar temeljac za srneći gulaš?

Image
Foto: Pixabay

Za srneći gulaš možete pripremiti i srneći temeljac. Srneći temeljac dat će dodatan okus srnećem gulašu.

9.9.2022.
12:44
Pixabay
VOYO logo

Jedan od najboljih temeljaca koji će dati puni ukus srnećem gulašu je srneći temeljac. Dobar dodatak temeljcu za srneći gulaš je i pastrnjak. Kako napraviti temeljac za srneći gulaš?

Sastojci potrebni za pripremu temeljca za srneći gulaš su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg srnećih kostiju
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • 2 žličice svježeg ružmarina
  • žlica mljevenog crnog papra
  • žlica suhe majčine dušice
  • 4 lovorova lista
  • glavica luka, nasjeckana
  • 2 mrkve, nasjeckane
  • 2 štapića celera, nasjeckana
  • peršin, nasjeckani

Upute za pripremu temeljca za srneći gulaš:

  1. Kosti premažite maslinovim uljem i dobro posolite, pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C dok ne porumene. Ostavite malo mesa na kostima — obrezi i koljenice idealni su za to. Stavite kosti u lonac. Prelijte vodom i pustite da se lagano kuha na srednje jakoj vatri.
  2. Skinite pjenu koja se stvara na površini i lagano kuhajte najmanje 4 sata. Pazite da temeljac ne zakuha.
  3. Dodajte preostale sastojke i pirjajte još 2 sata.
  4. Pomoću hvataljki izvucite sve kosti i velike komadiće i bacite ih. Stavite papirnati ručnik u sitno sito koje je samo postavljeno iznad drugog velikog lonca. Ulijte temeljac od divljači kroz sito obloženo gazom. Odbacite talog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo