Kuharica /

Koji dio teletine je najbolji za juhu?

Image
Foto: Pixabay

Nije svejedno koji dio teletine koristite za kuhanje juhe. Saznajte koji dio teletine je najbolje iskoristiti za juhu.

19.11.2022.
11:29
Pixabay
VOYO logo

Za juhu od teletine najbolje je koristiti teleći vrat. To možete vidjeti u ovom receptu za juhu od teletine. Teleći vrat je mesnati dio teletine koji je savršen za juhe i jela kao što su variva i gulaši. Kroz ovaj recept saznajte koji dio teletine se koristi za juhu.

Sastojci za juhu od teletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg telećeg vrata, izrezan na komadiće
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • pola žličice soli
  • 400 ml vode
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg mažurana
  • 1/4 žličice grubo mljevenog crnog papra
  • 250 g crvenog krumpira, izrezanog na kockice
  • 1 mala tikvica, prerezana po dužini na pola, zatim poprijeko

Kako pripremiti juhu od teletine?

U loncu zagrijte 2 žličice ulja na srednjoj vatri dok se ne zagrije. Dodajte teletinu i češnjak, pola odjednom, i ravnomjerno zapržite uz povremeno miješanje. Dodajte preostalo ulje po potrebi. Vratiti svu teletinu u lonac i posolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vodu, juhu, mažuran i papar u lonac i dovedite do vrenja. Smanjite toplinu na nisku, dobro poklopite i kuhajte 45 minuta. Dodajte krumpir i kukuruz te nastavite pirjati, poklopljeno, 15 minuta ili dok teletina i povrće ne omekšaju. Dodajte tikvice i kuhajte poklopljeno 5 minuta ili dok tikvice ne postanu hrskave. To je sve. Sada ste sigurni koji dio teletine koristiti za juhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo